Znawca
aha,no i jeszcze zapomnialem dodac ze po tej wymianie sprzegla,jakos glosniej pracuje mi silnik,takie mam odczucia,tak jakby glosniej buczal........
zadzwonilem do aso i powiedzieli zebym podjechal przy okazji bo byc moze nie jest dokrecony kolektor wydechowy ktory byl sciagany przy wymianie sprzegla,mam nadzieje ze to jest to:)
Myślę, że jesteś w szoku po całej tej przygodzie i stąd przewrażliwienie Ale podjechać i sprawdzic oczywiście nie zaszkodzi!
Oby tylko to było !. A swoją drogą to dziadostwo w serwisach jest porażające. Jak można nie dokręcić kolektora ?
Świeżak
Hej.
Jestem tu nowy, ale zainteresował mnie temat tego sprzęgła.
Mam 207 HDI 90KM i dokładnie ten sam problem w 100%. Silnik jest zavirusowany i także przy ostrym wciśnięciu pedału przyspieszenia tak gdzieś przy 2000 obr/min na 3 lub 4 biegu zaczynają mi obroty skakać na 3000 i później wracają do normalnej wartości. Ewidentne ślizganie sprzęgła.
Zastanawiam się czy te sprzęgła rzeczywiście są takie lipne i nie wytrzymują większej mocy i momentu. iekawi mnie również czy sprzęgło w wersji 110KM jest jakieś mocniejsze i czy można je założyć do wersji 90KM. A może od RC??? Tylko czy pasuje??
Aktualny przebieg 31.000 km
A i jeszcze jedno, Krakfoto przyznawałeś się w serwisie, że masz chipowany silnik???
Ostatnio edytowany przez k0b3 (2008-02-11 20:59:56)
V.I.P.
Sami mu go zrobili, wiec nie mial sie do czego przyznawac
Znawca
W 90 tez jest koło dwumasowe.
Znawca
pytanie do KOB3
A TOBIE ILE WYSZLO KONI I JAKI MOMENT Z HAMOWNI?
nie reklamujesz tego sprzegla w aso?