Member
Swiety napisał:
Obawiam się, że każde kolejne rozmontowywanie pogarsza sprawę... mam wrażenie, że te plastiki są tak niskiej jakości, że raz spasowane trzeszczą najmniej, późniejsze próby uciszenia tylko pogarszają czasem sprawę...
Mam to samo wrażenie. Zdejmowałem trochę plastiku przy montowaniu CB i teraz jest głośniej.

Ja też słyszę rózne dżwięki... Ale zaczekam aż zrobi sie ciepło, wtedy będę diagnozował i ew. przeciwdziałał. Teraz, kiedy jest zimno i wszystko pokurczone (łącznie ze mną i zwłaszcza tak termoczułym tworzywem jak PCV) nie ma co panikować, każdy materiał ma prawo pracować inaczej... Na wiosnę zrobię przegląd: poruszam, poszarpię, popukam i ew dokręce czy przesmaruję, powinno być OK, w każdym aucie tak robiłem i jakoś było...
Znawca
Moze przy każdym demnotazu i montazu trzba nowe spinki uzyć, bo przy zdejmowaniu troszke sie wyginaja i juz nie trzymaja jak trzeba. Generalnie to ono sa jedno razowe.
Member
SKORPION napisał:
Moze przy każdym demnotazu i montazu trzba nowe spinki uzyć, bo przy zdejmowaniu troszke sie wyginaja i juz nie trzymaja jak trzeba. Generalnie to ono sa jedno razowe.
Mam komplet nowych bo te oryginalne często przy zdejmowaniu pękają.