Activ Member
hej.... moze pomozecie mi w takiej kwestii jak..... malowanie u lakiernika czy np z rysa trzeba isc do serwisu czy moza na wlasna reke w jakiegos lakiernika, czy beda sie czepiac potem?? ehh ja juz nic nie wiem. Z gory dzieki
Słusznie, co nieco na ten temat jest np tu: http://peugeot207club.pun.pl/viewtopic.php?id=50
Ale skoro już zaczęłaś, to skąd nagle takie przemyslenia? Stało sie coś?
Normalnie teksańska masakra moderatorów, zaatakowali Anię z rańca . Ale słusznie bo i było, ale jak widac Pan mod. z tej działeczki odpuścił i kontynuował temat
Aniu namawiam jednak na robienie w serwisie, prawdopodobnie lekkie polerowanie przejdzie u "Pana Stasia", Ale poważniejsze rzeczy to jednak w servisie.
No właśnie co się stało Aniu?
:-)
Wcale nie odpuścił - nie ma jeszcze wielu wątków więc jakiś wielki bałagan się nie zrobi poza tym tamten wątek był raczej o myjniach... Ale jak wprowadzimy regulamin nie będzie przeproś!
Tymczasem dowiedzmy się, co trapi Anię.
Activ Member
zarysowalam lwiatko ((((((((((((((((((((( o studzienke ktora baardzo wystawala
(((( nie wiem czy na polerce sie skonczy bo lakier odprysnal
(((((((((((((( i jest mi smutno i wogole juz o tym nie mowie bo mi sie plakac chce
(((( dlatego chce to jak najszybciej zrobic bo nie moge na to patrzec
(((( a serwis hmmm oni chyba wezma ze 3 razy tyle co normalny lakiernik
((( i ja juz nie wiem co mam robic abuuuuuuuuuuu
Ania, głowa do góry, bywa...
Ale podzielam zdanie Fryca - dowiedz się ile to będzie kosztowało i zdecyduj czy nie lepiej z AC
Niestety, lakierowanie w innym warsztacie niż w ASO odpada. Stracisz gwarancję.
Polecam sposób, który polecili chłopcy. Tylko, że mi chcieli zabrać 20% więc musisz się dokładnie dowiedzieć.
Czyli wyceń to w ASO i zadzwoń do PZU, żeby Ci powiedzieli jak to wpłynie na Twoją skłądkę. A może powinnaś wezwać tam na miejscu Policje i spróbować to z miastem wywalczyć, bo skoro to studzienka to miasto odpowiada.
Dokładnie, może i można coś z miastem załatwić... Ale chyba za mało wiemy o miejscu, przyczynach i okolicznościach zdarzenia.
A co do samej naprawy to jeśli lakier odprysnął głęboko to ja chyba robiłbym przez AC i ASO, zwłaszcza na gwarancji.
Tak sobie myślę, że na numer z policją może być za póżno... Aniu, daj znać co zdecydowałaś.
Activ Member
Hejka.... wiec tak :
serwis wycenil to na 800 zeta i smieszny Pan powiedzial ze moze nawet wiecej bo taki lakier :] noo i trzeba bedzie zdejmowac zderzak :] wysmialam go i pojechalam do lakiernika nie zwiazanego z peugeotem (znajomego) no i okazalo sie ze zrobi to w pol dnia bez zdejmowania zderzaka z czego sie ciesze bo napewno drugi raz nie zamontuje sie go tak jak fabrycznie byl.. no i calosc zamknie sie maksymalnie w 150 zl , postanowilam wiec zrobic to na wlasna reke
a kwestia ac hm to jest zbyt male zeby bawic sie w ac tak mi sie wydaje ta rysa mam moze dl 1,5 cm a szer 0,5 cm
Pozdrawiam dzieki za opinie
tfuj pyź i Twoja oczywiście diecezja, ja chyba bym zrobił w Aso, ale jak to zderzak to może jednak nie ma ryzyka, bo to nie blacha...
...no nie wiem, mam nadzieję, że się nie skapują w ASO i bedzie "wsio wpariatke" .
No i czekay w galerii na zdjęcie Twojego czarnuszka.